კალმახები საქართველოში გავრცელებულია ფარავნის, საღამოს, ტაბაწყურის, რიწის ტბებსა და მრავალ მდინარეში.
კალმახებს უყვართ ცივი, ჟანგბადით მდიდარი, სუფთა წყალი.
ჰოდა, მერე რატომ უნდა გვიკვირდეს თუ კალმახი ჯანმრთელობისთის სასარგებლოც იყოს?
მითუმეტეს თუ ის Qwellynaria_ს რეცეპტით მომზადდება.
ბრინჯი მოხარშეთ მარილწყალში, ბულგარული წიწაკა დაჭერით, ჩაშუშეთ ზეთში, მოაყარეთ ნახევარი თავი დაჭრილი ხახვი, ცოტა მარილი, მუსკატის კაკალი და განაგრძეთ შუშვა. ბოლოს აურიეთ თბილ ბრინჯს და შეფუთეთ. დარჩენილი ხახვი დაჭერით წვრილად, მოშუშეთ, დაასხით ღვინო და აადუღეთ. ჩაალაგეთ მასში თევზის ფილე და შუშეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. ჩაასხით არაჟანი, მოაყარეთ მარილი გემოვნებით.კექსის ფორმაში ან თასში მოათავსეთ ბრინჯი, კარგად მოასწორეთ მისი ზედაპირი, შუაში ჩააღრმავეთ და მოასხით თევზის რაგუ, მოაყარეთ ლიმონის ცედრა და მწვანილი.
ტეგები: qwellynaria, არაჟანი, ბრინჯიანი, თევზეული, თეთრი, კალმახი, ლიმონი., ღვინო, წიწაკა, ხახვი
Welcome to
Qwelly
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm
0 კომენტარი
0 მოწონება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
2 მოწონება
შუალედური წერა
ქეთევან პოპიაშვილი…
გაგრძელება
© 2025 George.
•