თუ გახსოვთ ლობიოს მომზადების წინა რაცეპტი აქაც ყველაფერი მსგავსადაა...
გადაარჩიეთ ერთი ჯამი ხმელი ლობიო, ჩაყარეთ ქოთანში, თუ არ გაქვთ - ქვაბში. დაასხით იმდენი წყალი, რომ ლობიო დაფაროს.
დაადგით ცეცხლზე და როცა მარცვალი ცოტა ჩაითვალება, წყალი დაამატეთ,შემდეგ წვენი ცალკე გადაწურეთ და დაჭერით ერთი ჭიქა ხახვი და ჩაყარეთ ქვაბში.დაასხით ნახევარი ჭიქა ნიგვზის ზეთი და მოხრაკეთ.შემდეგ ლობიოც ჩაყარეთ და მოშუშეთ.ლობიო წვენში ჩაყარეთ ერთი ჩაის კოვზი დანაყილი ყვითელი კოჭა(ჯანჯაფილი) ოცი მარცვალი დანაყილი პილპილი.ნახევარი მისხალი(დაახლოებით ორი გრამი) ზაფრანა გახსენით შიგ და ეს წვენი დაასხით იმ ლობიოს.აადუღეთ და კოვზით ამოიღეთ.მოაყარეთ დაჭრილი ქინძი ან სუნელი და მზად იქნება.
მასალად საჭიროა
ერთი ჯამი ლობიო,
ერთი ჭიქა დაჭრილი ხახვი,
ერთი ჩაის კოვზი დანაყილი ყვიტელი კოჭა,
ნახევარი ჭიქა ნიგვზის ზეთი,
ოცი მარცვალი პილპილი,
ნახევარი მისხალი ზაფრანა,
ოთხი ძირა ქინძი.
ტეგები: Qwellynaria, ლობიო, ნიგოზი, რეცეპტი, სამარხო
Welcome to
Qwelly
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm
0 კომენტარი
0 მოწონება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
2 მოწონება
შუალედური წერა
ქეთევან პოპიაშვილი…
გაგრძელება
© 2025 George.
•