ქართველი კულინარისთვის, ძალიან მნიშვნელოვანია კერძების ძველი, პირველადი და ისტორიული რეცეპტით შემონახვა. როგორც ყველამ ვიცით, ლობიანი რაჭიდან არის, შესაბამისად ყველა რაჭველი გეტყვით, რომ ლობიო აუცილებლად ღორის ბაზაზე უნდა მომზადდეს (მარხვისას მცენარეული ცხიმებით ნაცვლდება).

      ახლა რამოდენიმე სიტყვით თუ როგორ წარმოიშვა ლობიანი, ადრეულ ხანაში რაჭაში კვახის (გოგრის) გულისგან ამზადებდნენ ანალოგიურ კერძს, თუმცა ამერიკიდან ლობიოს შემოტანის შემდეგ კვახის გული შეიცვალა ლობიოთი, მათი შეცვლა კი იმით აიხსნება რომ ლობიო უფრო დიდხანს ინახება ვიდრე კვახი.

Qwelly, Qwellynaria, recipe, Lobiani, ლობიანი, რეცეპტი, ქველინარია, კარაქი, კეცი, კულინარია, ლობიო, ლორი, რაჭა, ღორი, ცომეული

შემადგენლობა:

  1. კარაქი ან მარგარინი 200 გრ.
  2. პურის ფქვილი 300 გრ.
  3. კვერცხი 1 ცალი.
  4. ლიმონის მჟავა 5 გრ.
  5. მარილი 5 გრ.
  6. საფუარი 5 გრ.
  7. შაქარი 4-5 გრ.
  8. წყალი დაახლოებით 100 მლლ.
  9. წითელი ლობიო 250 გრ.
  10. ხახვი 100 გრ.
  11. უცხო სუნელი 5 გრ.
  12. ზეთი 50 მლლ.
  13. მარილი და პილპილი გემოვნებით

მომზადების წესი:

1. ცომი მზადდება ისვე როგორც იმერული ხაჭაპურის, ოღონდ ლობიანის შემთხვევაში ცომი საჭიროებს უფრო მეტ მოზელვას.

Qwelly, Qwellynaria, recipe, Lobiani, ლობიანი, რეცეპტი, ქველინარია, კარაქი, კეცი, კულინარია, ლობიო, ლორი, რაჭა, ღორი, ცომეული

2. ლობიო გადაარჩიეთ, გარეცხეთ და დადგით მოსახარშად. როგორც კი ლობიო დარბილდება დაამატეთ ხახვის მთლიანი თავი და უცხო სუნელი.

3. ლობიოს მოხარშვის შემდეგ გადაწურეთ, გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში და დაამატეთ მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით და ზეთი.

Qwelly, Qwellynaria, recipe, Lobiani, ლობიანი, რეცეპტი, ქველინარია, კარაქი, კეცი, კულინარია, ლობიო, ლორი, რაჭა, ღორი, ცომეული

4. ლობიოს გაცივებისთანავე შეგიძლიათ შეუდგეთ მის შეხვევას.

5. შემდეგ ლობიანი გააბრტყელეთ მოათავსეთ ის ღუმელის გაცხელებულ ტაფაზე და გამოაცხეთ 220 გრადუს ტემპერატურაზე 15 წუთის განმავლობაში

Qwelly, Qwellynaria, recipe, Lobiani, ლობიანი, რეცეპტი, ქველინარია, კარაქი, კეცი, კულინარია, ლობიო, ლორი, რაჭა, ღორი, ცომეული

6. ბოლოს ლობიანს ზევიდან გადაუსვუთ კარაქი.

Qwelly, Qwellynaria, recipe, Lobiani, ლობიანი, რეცეპტი, ქველინარია, კარაქი, კეცი, კულინარია, ლობიო, ლორი, რაჭა, ღორი, ცომეული

ტეგები: Qwellynaria, კეცი, კულინარია, ლობიანი, ლობიო, ლორი, რაჭა, ქველინარია, ცომეული

ნახვა: 4143

გამოხმაურებები!

მიყვარსსს:(

ჩემზე მეტად??? არარსებოობს :)

შორენა კენჭოშვილი_მ თქვა:

მიყვარსსს:(

მე მიყვარს ძან მითუმეტეს ბებიაჩემის გამომცხვარი... 

ხვალ განსაკუთრებით გემრიელი ლობიანები გამოვა, ვინ აპირებს გამოცხობას? :D 

მონარება იცის ამ დალოცვილმა. 

ახლოს მაინც იყოს ეს რაჭა, აირბინო, ჭამო ლობიანი და ჩამოირბინო )) 

RSS

ღონისძიებები

ბლოგ პოსტები

Keto Cocktails and Keto Mocktails

გამოაქვეყნა Lan Marie_მ.
თარიღი: აგვისტო 3, 2025.
საათი: 1:00pm 0 კომენტარი

Looking for some of the best keto cocktails on the web? This page will be updated frequently with sugar free, keto cocktails you can make at home and stay in ketosis. There are several keto friendly, zero sugar alcohols like vodka, gin, rum and whiskey. It’s what you mix with the alcohol that tends to be a problem for keto. Fortunately, keto cocktails are simple to make by making a few simple substitutions like keto simple syrup and other sugar free options that allow you to still enjoy a…

გაგრძელება

ო'ჰენრი ხელოვნური ინტელექტში

გამოაქვეყნა ლაშა_მ.
თარიღი: აგვისტო 2, 2025.
საათი: 3:59pm 0 კომენტარი

      სალამი სევერუს (ასე დავარქვი ჩემს ChatGPT-ს) ძილის წინ საკითხავი, ძალიან პატარა ნოველა, ო'ჰენრის სტილში, შეგიძლია დამიწერო? ჩემთვის მინდა.

„ძველი საათის ოსტატი“

(პატარა ნოველა ძილის წინ, ო’ჰენრის სტილში)

      ძველი თბილისური ქუჩის ბოლოს, იქ, სადაც საფეხმავლო ბილიკი ხის…

გაგრძელება

ქალთა უფლებები, პრეზენტაცია

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:00pm 0 კომენტარი

ქალთა უფლებები

ქეთევან პოპიაშვილი

პრეზენტაცია

ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი

გზები, რომელთა გავლაც ქალებს დასჭირდათ საკუთარი უფლებების დასაცავად და შედეგები, რომლებსაც მათ მიაღწიეს…

გაგრძელება

ფიროსმანი, კრწანისი

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

ნიკოლოზ (ნიკო) ფიროსმანაშვილი

ქეთევან პოპიაშვილი

ჯგუფი 1

 ნიკო ფიროსმანაშვილის მხატვრული მეთოდი

კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია

ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი…

გაგრძელება

Qwelly World

free counters