მოახლოვდა აღდგომის ბრწყინვალე დღესასწაული!

       პასკა, პასკა გამოცხვიო რამდენჯერ გვითამაშია ძველ დროში, ეს იყო გახსენება იმ გემრიელი პასკისა, რომელსაც ყოველ აღდგომას თითოეული ჩვენთაგანი უსაზღვრო რაოდენობით, ბოლო ქიშმიშის გამოცლამდე მივირთმევდით და ვნეტარებდით. აღდგომა პასკის გარეშე მართლაც წარმოუდგენელია. გირჩევთ მოამზადოთ Qwellynari_ის გამოცდილი და დაგემოვნებული რეცეპტით!

შემადგენლობა

  • 2კგ ფქვილი,
  • 400 გ შაქარი,
  • 4 კვერცხი,
  • 7ც ილი,
  • 1ც ჯავზის კაკალი,
  • 200 გ კარაქი,
  • 0,5ლ რძე,
  • 2ს/კ საფუარი,
  • 1ს/კ ზეთი,
  • ვანილი და ცოტა მარილი,
  • ქიშმიში,
  • ნახევარი ს/კ სპირტზე დაყენებული ზაფრანა

მომზადება

       საფუარი გახსენით 250 მლ თბილ რძეში, დაუმატეთ 2ს/კ შაქარი, ნახევარი კილოგრამი ფქვილი, კარგად შეთვიფეთ და დადგით გასაფუებლად თბილ ადგილზე (მასამ 2-ჯერ უნდა მოიმატოს).

       ცალკე მოამზადეთ 4 კვერცხისა და დარჩენილი შაქრის გოგლი-მოგლი, დაუმატეთ დარჩენილ რძეში გახსნილი კარაქი, სანელებლები, ზეთი, ქიშმიში და ამოსული საფუვრის მასა. ნელ-ნელა შეაზილეთ დარჩენილი ფქვილი და დიდხანს ზილეთ, დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში (ცომი ხელს არ უნდა ეკრობოდეს).

       მოზელილი ცომი გადაიტანეთ დიდ ჭურჭელში, რადგან გაფუების შემდეგ მისი მოცულობა საგრძნობლად მატულობს. 3-4 ჩაზელის შემდეგ ცომი წინასწარ მომზადებულ ფორმებში გადაიტანეთ, რომელსაც ზეთი უნდა წაუსვათ და მანანის ბურღული მოაყარეთ (რომ არ მიიკრას). ფორმები ცომით მათი მოცულობის 1/4 –ზე შეავსეთ, ცოტა ხანს კიდევ გააჩერეთ, თავზე რძეში გახსნილი კვერცხის გულის ნაზავი წაუსვით და გახურებულ ჰაერღუმელში დაახლოებით 45 წუთის განმავლობაში შედგით (დიდი ზომის პასკას გამოსაცხობად 1 საათამდე სჭირდება). გაზქურის სიმხურვალე საშუალო უნდა იყოს, ღუმელი კი ცხობის დასრულებამდე არ გამოაღოთ, რათა პასკა არ ჩავარდეს. მზა პასკა ფორმებიდან ფრთხილად ამოაწყეთ და დასარბილებლად ტილოს ნაჭერი გადააფარეთ. გაგრილების შემდეგ თავზე შაქრის პუდრი მოაყარეთ.

ტეგები: Qwellynaria, Пасха, პასკა, რეცეპტი, სააღდგომო, სადღესასწაულო, ქველინარია

ნახვა: 1262

ღონისძიებები

ბლოგ პოსტები

ქალთა უფლებები, პრეზენტაცია

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm 0 კომენტარი

ფიროსმანი, კრწანისი

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

ნიკოლოზ (ნიკო) ფიროსმანაშვილი

ქეთევან პოპიაშვილი

ჯგუფი 1

 ნიკო ფიროსმანაშვილის მხატვრული მეთოდი

კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია

ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი…

გაგრძელება

პიკასო, გერნიკა

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

პიკასო

ქეთევან პოპიაშვილი

ჯგუფი 1

პიკასო

კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია

ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი

თბილისი 2023…

გაგრძელება

მაიკლ მურის ფარენჰეიტი 9/11

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

შუალედური წერა

მაიკლ მურის ფარენჰეიტი 9/11

ომი და თანამედროვე საზოგადოება

ქეთევან პოპიაშვილი…

გაგრძელება

Qwelly World

free counters