როგორ წესი, შილა ფლავი ხორცისგან მზადდება, კარგი თუ მსუყე ხორცი იქნება. გავრცელებულ და ტრადიციულ რეცეპტში ნათქვამია ცხვრის ხორცით მისი მომზადების შესახებ. მაგრამ გემოვნებაზე დავა რომ არ გამოგვივიდეს, გარემოებები და სურვილებიხ შირად შილაფლავს სოკოთი მოგვამზადებინებენ ხოლმე. ამის საუკეთესო რეცეპტი რა თქმა უნდა Qwellynaria-ს აქვს.
ხახვი და სოკო დაჭერით (ჯერ გარეცხეთ), მოშუშეთ ერბოში დაბალ ცეცხლზე. ხახვი რომ შეწითლდება, დაასხით წყალი და დაუმატეთ სანელებლები (ძირა, ბაჰარი, დაფნა). წყალი რომ ადუღდება, ჩაყარეთ ბრინჯი. პერიოდულად მოურიეთ 2-3 ჯერ. მარილი და პილპილი გემოვნებით. :) 45 წუთი ეყოფა.
შეგიძლიათ პარალელურად დადგათ ბრინჯი მოსახარშად და სოკო მოსახრაკად. ანუ: გარეცხეთ ბრინჯი, დაასხით 6 ჭიქა წყალი, ჩააგდეთ დაფნის ფოთოლი, დაამატეთ 1-2 სურის კოვზი მარილი და დადგით საშუალო ცეცხლზე მოსახარშად.
ამავდროულად, მოშუშეთ სოკო ერბოში (ზეთიც შეიძლება), 10 წუთის შემდეგ დააყარეთ დაჭრილი ხახვი და ერთად მოშუშეთ. ხახვიც რომ მოიშუშება, მერე ფრთხილად ჩაყარეთ ქვაბში ბრინჯთან ერთად მოსახარშად. სანამ წყალი ამოშრება, დაუმატეთ ზემოთ ჩამოთვლილი სანელებლები.
სოკო უმჯობესია იყოს ქამა, დაჭერით მსხვილად. :)
მიირთვით გემრიელად!
ტეგები: Qwellynaria, ბრინჯიანი, რეცეპტი, სამარხო, სოკო, ფლავი, შილა
Welcome to
Qwelly
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm
0 კომენტარი
0 მოწონება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
2 მოწონება
შუალედური წერა
ქეთევან პოპიაშვილი…
გაგრძელება
© 2025 George.
•