სამეგრელოში სტუმარს ელარჯით უმასპინძლდებიან... ელარჯს კი ხარჩოთი მიირთმევენ... ამიტომ Qwellynaria გთავაზობთ ხარჩოს მრავალჯერგამოცდილ და მრავალმზარეულნაქებ რეცეპტს!
1. სხვა მეგრული კერძების მსგავსად, ხარჩოც ცხარე გემოთი გამოირჩევა, რაც წითელი წიწაკის დამსახურებაა, თუმცა, შეგიძლიათ წიწაკა მას გემოვნებით დაამატოთ. ნიგოზი ორჯერ გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. მოამზადეთ სანელებლები. ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად, ჩაყარეთ ქვაბში ცოტა წყალთან ერთად და შუშეთ.
2. დაჭრილი პამიდორი ათქვიფეთ ბლენდერში. ხორცს დაუმატეთ ცხიმი და ხახვი. შუშეთ დაახლოებით 20-25 წუთი. კარგად რომ ჩაიშუშება, პამიდორი დაასხით. ნიგვზიანი მასა ბლენდერით ათქვიფეთ. როდესაც ხორცი კარგად მოიხარშება, დაასხით ნიგვზიანი მასა და ურიეთ. როცა წამოდუღდება, დაამატეთ წიწაკა, ნიორი, ძმარი, მარილი და კიდევ ერთხელ წამოადუღეთ.
3. ხახვი წვრილად დაჭერით. პამიდორი დამდუღრეთ, კანი გააცალეთ და თესლი მოაშორეთ, მოშუშულ ხორცს ცოტა მდუღარე წყალი დაასხით და შუშვა ნელ ცეცხლზე განაგრძეთ. გატარებულ ნიგოზს დააყარეთ ყვითელი ყვავილი, ხმელი ქინძი, უცხო სუნელი, წითელი წიწაკა, მარილი, სიმინდის ფქვილი, დაასხით წყალი და აურიეთ. სუფრასთან მიტანისას ხარჩოს შეგიძლიათ ნიგვზის ზეთი მოასხათ.
ტეგები: Qwellynaria, მეგრული, ნიგოზი, ცხარე, წვნიანი, ხბო, ხორციელი
Welcome to
Qwelly
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm
0 კომენტარი
0 მოწონება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
2 მოწონება
შუალედური წერა
ქეთევან პოპიაშვილი…
გაგრძელება
© 2025 George.
•