Qwellynaria

Qwellynaria / ქველინარია

ჯგუფი გურმანებისთვის!

კულინარიული რეცეპტების გვერდი

ჟელატინის საზაფხულო ტორტი

      ზაფხულში დიდი რაოდენობით ტკბილეულის მიღება რეკომენდებული არ არის. ეს ეხება შოკოლადებს და მისთანებს, მაგრამ ოჯახში, გემრიელად მომზადებულ ჟელატინის ტორტზე სასარგებლო და გამაგრილებელი რა უნდა იყოს?

მითუმეტეს როდესაც რეცეპტს Qwellynaria გთავაზობთ

qwelly, qwellynaria, recipe, დესერტი, კენკრა, ნაყინი, ჟელატინი, რეცეპტი, საზაფხულო, სამარხო, სასარგებლო, ტკბილეული, ხილი

შემადგენლობა:

  • ჟელატინი
  • 1.5 კგ საზაფხულო ხილი
  • 2 ს/კ ლიმონის წვენი ან 1 ს/კ ლიმონის ექსტრაქტი
  • 275 გრ. შაქრის პუდრა
  • ცოტა წყალი
  • 3 ს/კ ჟოლოს ძმარი

მომზადება:

  • წყლიან თასში ჩაყარეთ ჟელატინი რომ დალბეს.
  • დიდ ქვაბში ჩაყარეთ 1 კგ ხილი, ლიმონის წვენი, შაქარი, წყალი და აადუღეთ, ადუღებისთანავე დაუწიეთ ცეცხლს და 68 წუთის განმავლობაში ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე.
  • მიღებული მასა გადაწურეთ და მოაშორეთ დარჩენილი ხილი.
  • ცხელ ხილის წვენს დაამატეთ დარბილებული ჟელატინი და ურიეთ სანამ ბოლომდე არ გაიხსნება. შემდეგ დაამატეთ ძმარი და გააგრილეთ.
  • კექსის საცხობი ფორმა დაასველეთ, ჩაასხით ამ მასის 1/3 და მოაყარეთ ცოცხალი ხილის 1/3 და დაელოდეთ გაცივდეს. ასე დაასხით კიდევ 2 ფენა და გააციეთ. უნდა მიიღოთ მყარი მასა.
  • ფორმიდან ამოსაღებად, ფორმა ჩადეთ ადუღებულ წყალში და შემდეგ ამოიღეთ.
  • ზემოდან შეგიძლიათ მორთოთ ცოცხალი ხილით, ნაყნით ან კრემით.

qwelly, qwellynaria, recipe, დესერტი, კენკრა, ნაყინი, ჟელატინი, რეცეპტი, საზაფხულო, სამარხო, სასარგებლო, ტკბილეული, ხილი

  • მდე

    თათია

    ტორტი კი ლამაზად გამოიყურება, მაგრამ მე ჟელატინი არ მიყვარს :( 

  • მდე

    ლაშა

    არც მე ილურ, დნება და უსიამოვნო საჭმელია (( 

    თათია

    ტორტი კი ლამაზად გამოიყურება, მაგრამ მე ჟელატინი არ მიყვარს :(