Qwellynaria

Qwellynaria / ქველინარია

ჯგუფი გურმანებისთვის!

კულინარიული რეცეპტების გვერდი

სოკოს წვნიანი შეჭამანდი იმერულად

სოკოს მომზადების უამრავი რეცეპტი არსებობს, Qwellynaria ამჯერად გთავაზობთ სოკოს წვნიანსსოკოს წვნიანი შეჭამანდი იმერულად | qwellynaria | ქველინარია | როგორ მოვამზადოთ სოკო

შემადგენლობა:

  • სოკო - 25გ
  • კარაქი - 25გ
  • ნიგოზი - 30გ
  • ხახვი - 30გ
  • ნიორი - 5გ
  • სიმინდის ფქვილი - 15გ
  • მწვანილი - 10გ
  • მარილი - 5გ
  • წიწაკა - 0,1გ

მომზადება:

  • სოკოს წვნიანი შეჭამანდის მოსამზადებლად შეარჩიეთ ხმელი სოკო
  • გაარჩიეთ, გარეცხეთ ცივ წყალში და შემდეგ დადგით მოსახარშად
  • დაასხით ულუფაზე 0,5ლ ციი წყალი
  • იხარშოს სანამ საკმარისად არ მოახარშება
  • შემდეგ გაწურეთ და მოათავსეთ მეორე ცარიელ ქვაბში
  • სოკო დაწერით თხლად ასანთის ღეროების მსგავსად
  • ამავე დროს კარაქში მოშუშეთ დაკეპილი ხახვი
  • 10 წუთის შემდეგ ხახვში აამატეთ დაჭრილი სოკო და კიდევ მოშუშეთ ერთად.
  • შემდეგ დაასხით სოკოს ნახარში საკმარისი რაოდენობით.
  • როდესაც ადუღდება, დაამატეთ დაკეპილი ნიორი, გაცრილი და სოკოს წვენში გახსნილი სიმინდის თეთრი ფქვილი.
  • შეაზავეთ დაკეპილი ახალი ქინძით, კამით, ოხრახუშით, მარილით და წიწაკით.
  • როდესაც მზად იქნება გადმოდგით და დაამატეთ წმინდად დანაყული ნიგოზი.
  • ზემოდან მოაყარეთ დაკეპილი ახალი კამა.

გემრიელად მიირთვით.

მაჩვენე წინა კომენტარები
  • მდე

    George

     25გ  კარაქი და მაინც სამრხოა ?

  • მდე

    თამარი

    ამას ხახვი არ უხდება.

  • მდე

    ლაშა

    აშკარად, არც მარხვას უხდება. (( 

    თამარი

    ამას ხახვი არ უხდება.