თასში ჩაყარეთ ფქვილი, რაზრიხლიტელი( ანუ სოდა ძმრით), შაქარი, ზეთი, და მინერალური გაზგასული წყალი ან ( ადულებულ გაციებული წყალიც შეიძლება) ათქვიფეთ კარგად, ცომი უნდა იყოს სქელი არაჟნის სისქის თუ ცოტა სქელია დაასხით წყალი. გამოაცხეთ ორი ფენა. ჩავასხათ ცხიმწასმულ ფორმაში და გამოაცხეთ გაზქურაში შეგიძლიათ ერთ ფირფიტის ცომს დაუმატოთ კაკაო და ისე გამოაცხოთ, ასევე სურვილისამებ ცომს შეგიძლიათ დაუმატოთ ხილი ან ნიგოზი.
2 ჭიქა ნებისმიერი ხილის წვენი ,დაუმატეთ 2 ს.კ მანის ბურღული და ცოტა შაქარიც გაუკეთეთ დადგით დაბალ გაზზე და ურიეთ სანამ არ ადუღდება ადუღეთ 15 წუთი. გადმოდგით გაზიდან და გააციეთ . 1 ფირფიდა ზემოდან დავნამოთ სიროფით ( ანანასის კონსერვს დაუმატე კონიაკი და იმით დანამე) დაალაგეთ ხილი ანანასის კომპოტი ზემოდან წაუსვით უკვე გაციებული კრემი დააფარეთ მეორე ფირფიტა და გაიმეორეთ ისევ ისე ზემოდან მოვრთოთ ხილით.
თა _ მო
გემრიელად გამოიყურება :)
ნოე. 29, 2013