თბილისში და სრულიად საქართველოში ფუნჩულას უწოდებენ   პონჩიკს  მაგრამ  Qwellynaria მ აღადგინა მისი ძირძველი და ეროვნული სახელწოდება, რასაც ფუნჩულას გემოზე არანაირი გავლენა არ მოუხდენია.

ის ძველებურად გემრიელია !!!

   მოსამზადებლად და დასაგემოვნებლად გთავაზობთ მის ბერძნულ (პლატონისდროინდელ) რეცეპტს:

qwellynaria | qwelly | rogor movamzadot ponchiki | ponchiki | ponhikis momzadeba | ponchikis gaketeba | rogor gavaketot ponchiki | როგორ მოვამზადოთ პონჩიკი | პონჩიკის მომზადება | რეცეპტები | კულინარია | ქველინარია | ფუნჩულა |

                               შემადგენლობა:

ცომისთვის:

  • 450 გრ ფქვილი
  • 30 გრ საფუარი
  • 2 ჩაის კოვზი შაქარი
  • 1/8 ლ თბილი რძე
  • 1/8 ლ თბილი წყალი
  • 1 ცალი კვერცხი
  • ½ ჩაის კ ოვზი მარილი
  • 1 ლიმონის გახეხილი ცედრა
სიროფისთვის:
 
  • 200 გრ შაქარი 
  • ½ ჭ თაფლი
  • 1/8 ლ წყალი 
  • 1 ს/კ ლიმონის წვენი
  • 30 გ დაფქული ბუსტუღი (ფსტის კაკალი)
  • 1-2 ლ ზეთი ფრიტიურისთვის

qwellynaria | qwelly | rogor movamzadot ponchiki | ponchiki | ponhikis momzadeba | ponchikis gaketeba | rogor gavaketot ponchiki | როგორ მოვამზადოთ პონჩიკი | პონჩიკის მომზადება | რეცეპტები | კულინარია | ქველინარია | ფუნჩულა |

მომზადება: 
 

   ფქვილი გავცრათ და ჩავყაროთ ჯამში, შუაში გავუკეთოთ ჩაღრმავება, ამ ჩაღრმავებულში ჩავყაროთ საფუარი და შაქარი. დავასხათ ცოტაოდენი რძე და მოვურიოთ საფუარი კარგად რომ გაიხსნას, ოღონდ მთელ ფქვილს ჯერ ნუ შევურევთ და გავაჩეროთ თბილ ადგილას 15 წუთით.  მერე დავუმატოთ დარჩენილი რძე, წყალი, კვერცხი, მარილი, ლიმონის ცედრა და მოვზილოთ ცომი. ცომი პრიალა რომ გახდება და ჯამის კედლებიდან მოშორებას დაიწყებს, მოვაყაროთ ფქვილი,  გადვაფაროთ სუფთა ჩაის ტილო და 40 წუთით დავდგათ თბილ ადგილას. დიდი ქვაბით დავადგათ ზეთი ცეცხლზე და გავაცხელოთ 180°C-მდე (ხის კოვზს რომ ჩავყოფთ, ირგვლივ ბუშტები უნდა გაიკეთოს). წყალში დასველებული სუფრის კოვზით ჩამოვჭრათ ცომი, დავაგორგოლაოთ და 3-4 ცალობით ვხარშოთ ზეთში დაბრაწვამდე დაახლოებით 4 წუთი. ხარშვის პროცესში პონჩიკები, თანაბრად რომ დაიბრაწოს ერთხელ მაინც გადავაბრუნოთ. დაბრაწული პონჩიკები ამოვიღოთ ქაფქირით და ზედმეტი ცხიმისგან დასაწრეტად ქაღალდის ხელსახოცზე დავყაროთ.  ყველა პონჩიკი რომ შეიწვება, სქელძირიან ტაფაზე დავყაროთ შაქარი, დავუმატოთ თაფლი ლიმონის წვენი და წყალი და მორევა-მორევით გავაცხელოთ, სანამ შაქარი ბოლომდე არ გადნება. ვხარშოთ კიდევ 5 წუთი და სიროპი რომ შესქელდება, მოვასხათ პონჩიკებს. ზემოდან მოვაყაროთ დაფქული ბუსტუღი ან ნებისმიერი  კაკალი.

ნახვა: 4707

გამოხმაურებები!

Ar miyvars me es :(

რატოოომ ? არ გამოიყურება ცუდათ :D :D 

უცებ წარმოვიდგინე როგორ ამზადებ. :) :)

:D :D დარწმუნებული ვარ შეუდარებელი გამოუვა :D

Tsira_მ თქვა:

უცებ წარმოვიდგინე როგორ ამზადებ. :) :)

ძალიან მიყვასრ ))))

:) :) :)

აჰაჰაჰაააა, აი ფუნჩულა პირველად გავიგეეე :D :D

არა უხდება ეგ სახელი:D :D იცი რაშია განსხვავება? შენ ყიდულობ, მე ვაცხობ ან (მიცხობენ) :D :P :P

Kakha_მ თქვა:

 თათია  პირველად გაიგე? აბა რას ამბობ მე რომ  ვყიდულობ სულ მასე სათუთად  მოვიხსენიებ აბა პონჩიკი რა სახელია :D :D 

თათია ილურა_მ თქვა:

აჰაჰაჰაააა, აი ფუნჩულა პირველად გავიგეეე :D :D

RSS

ღონისძიებები

ბლოგ პოსტები

ქალთა უფლებები, პრეზენტაცია

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm 0 კომენტარი

ფიროსმანი, კრწანისი

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

  

ნიკოლოზ (ნიკო) ფიროსმანაშვილი

  

ქეთევან პოპიაშვილი…

გაგრძელება

პიკასო, გერნიკა

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

  

პიკასო

  …

გაგრძელება

მაიკლ მურის ფარენჰეიტი 9/11

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

შუალედური წერა

მაიკლ მურის ფარენჰეიტი 9/11

ომი და თანამედროვე საზოგადოება

ქეთევან პოპიაშვილი…

გაგრძელება

Qwelly World

free counters