მოვა მაისი, მოვა კორონას შეზღუდვებით, მაგრამ ეს უკანასკნელი სულაც არ ეხება ბუნებას, პირიქით - ახლა, როგორც არასდროს (ბოლო საუკუნეში) უფრო ცოცხალია გარემო და უფრო პროდუქტიულიც. მარწყვის კარგი მოსავალი თუ იქნება, ალბათ, მაისში ბევრი მარწყვის ტორტიც გაკეთდება, სწორედ ამიტომ ქველინარია, ტრადიციულად საუკეთესო რეცეპტს გთავაზობთ.
მარწყვი კარგად გარეცხეთ, მოაყარეთ 1 ს.კ. შაქარი და გააჩერეთ 1 საათი (სანამ წვენს არ გამოყოფს).
ბისკვიტის მომზადება: კვერცხის ცილა კარგად ათქვიფეთ, შეათქვიფეთ კვერცხის გულები, შაქრის ფხვნილი, ფქვილი, დაუმატეთ ვანილი, ჩაასხით პერგამენტგადაფარებულ ცხიმწასმულ ფორმაში და შედგით ღუმელში გამოსაცხობად.
კრემის მომზადება: ორი კვერცხის გულისა და ერთი მთლიანი კვერცხისაგან გააკეთეთ გოგლი-მოგლი 1 ჩაის ჭიქა შაქრის ფხვნილთან ერთად, აურიეთ ორი სუფრის კოვზი ფქვილი, ვანილი, დაასხით 500 მლ. ცხელი რძე, დადგით ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. როდესაც მიღებული მასა გაცივდება, მიქსერით შეათქვიფეთ 200 გრამი კარაქი.
ბისკვიტი გაჭერით ორ ნაწილად. დანამეთ მარწყვის წვენით, წაუსვით კრემი, მოაწყეთ ხილი (მარწყვი და სურვილისამებრ შეგიძლიათ შეურიოთ ალუბალი და მალინა, ცოტ-ცოტა) და დააფარეთ მეორე ნაწილი. ტორტს ზემოდან წაუსვით კრემი და მორთეთ ხილით.
გემრიელად მიირთვით.
ტეგები: Qwellynaria, დესერტი, მარწყვი, რეცეპტი, ტკბილეული, ტორტი
Welcome to
Qwelly
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm
0 კომენტარი
0 მოწონება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
1 Like
კოლოქვიუმი
ნიკოლოზ (ნიკო) ფიროსმანაშვილი
ქეთევან პოპიაშვილი
ჯგუფი 1
ნიკო ფიროსმანაშვილის მხატვრული მეთოდი
კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია
ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი…
გაგრძელება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
1 Like
კოლოქვიუმი
პიკასო
ქეთევან პოპიაშვილი
ჯგუფი 1
პიკასო
კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია
ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი
თბილისი 2023…
გაგრძელება
გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm
0 კომენტარი
2 მოწონება
შუალედური წერა
ქეთევან პოპიაშვილი…
გაგრძელება
© 2025 George.
•