ჟოლოს სეზონი ჯერ არ გასულა. კარგად თუ მოჩხრიკავთ, ბევრგან შეხვდებით. მართალია ცოტა ძვირია და ძალიან სათუთი, მაგრამ მასზე გემრიელი იშვიათად მოიძებნება რამე, ბუნებაში. ვინც ქველინარიას ხშირად სტუმრობს და მოუმზდებია ქველინარიული რეცეპტებით, იცის ჩვენი სამზარეულოს ტკბილგემოვნება.

      აბა ახლა, მარტივი ლოგიკაა - გემრიელ ჟოლოს თუ მივუმატებთ, ქველინარიას შემოთავაზებულ უგემრიელეს ტარტის რეცეპტს, რას მივიღებთ?! უპასუხოდ დავტოვებ, რადგან საოცრად დიდი და მადისაღმძვრელი ნერწყვი გადამცდა.

      მოკლედ, ტარტის რეცეპტი მოხარშული კრემით და ჟოლოს გაფორმებით

ჟოლოს ტარტი, მოხარშული კრემი, ტარტის რეცეპტი, ტარტი, ქველინარია, კულიანრია, Qwellynaria, culinary, tarti, jolos tarti, jolos tartis recepti, moxarshuli kremis recepti

შემადგენლობა:

ტარტის ცომი

  • ფქვილი - 1 1/4 ფინჯანი (180 გრ);
  • შაქრის პუდრი - ½ ფინჯანი (75 გრ);
  • კარაქი, ცივი, კუბიკებად დაჭრილი - 100 გრ;
  • 1 მოზრდილი კვერცხის გული;
  • ცივი წყალი - 2-3 ჩ/კ;

გულსართი:

  • რძე - 2 ფინჯანი (500 მლ);
  • დარიჩინის ჩხირი - 5 სმ;
  • 2 მოზრდილი კვერცხის გული;
  • შაქარი - 1/4 ფინჯანი (50 გრ);
  • სიმინდის სახამებელი - 2 ს/კ;
  • კარაქი - 2 ჩ/კ;
  • ჟოლო - 1,5 ფინჯანი (375 გრ);

მომზადება:

ტარტის ცომის მომზადება

      ფქვილი, შაქრის პუდრი და კარაქი სამზარეულოს კომბაინში მოათავსეთ და დაანამცეცეთ;

      დაუმატეთ კვერცხის გული და 2 ჩაის კოვზი წყალი. აურიეთ და თუ საჭიროა, წყალი დაუმატეთ, რომ ცომი შეიკრას და ერთგვაროვანი გახდეს.

      გადმოიღეთ ბლენდერიდან და სწრაფად მოზილეთ ხელით, რომ არბილდეს.

      მოათავსეთ პატარა ჯამში, დააფარეთ სამზარეულოს ცელოფანი და 30 წუთით შედგით მაცივარში.

      შემდეგ სუფთა, ცოტა ფქვილმოყრილ დაფაზე დადეთ და 3 მმ სისქეზე გააბრტყელეთ.

      წაუსვით ცხიმი 25 სმ დიამეტრიან ტარტის ყალიბს, რათა ადვილად გადმოიღოთ ნამცხვარი გამოცხობის შემდეგ; ცომი საცხობ ყალიბში მოათავსეთ და გვერდებიდან ზედმეტი ცომი ჩამოაჭერით. ისევ შედგით მაცივარში გასაციებლად 30 წუთით;

      გამოიღეთ, თავზე დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და მშრალი, მარცვლეული (ბრდა, ცერცვი, ოსპი, ბრინჯი და სხვა) მოაყარეთ სიმძიმისთვის.

      გააცხელეთ ელექტროღუმელი 170° ცელსიუსზე (აირღუმელი დააყენეთ ნიშნულზე - 3);

      შედგით ღუმელში და გამოაცხვეთ 15 წუთის განმავლობაში, სანამ ოქროსფერ-ყავისფერი არ გახდება. მოაცალეთ სიმძიმე და ქაღალდი. მოუმატეთ ტემპერატუას 230° ცელსიუსამდე (ნიშნული - 8);

------------------

ფოტოილუსტრაცია ტარტის გამოსაცხობად:

[1] ცომი გააბრტყელეთ საცხობი ყალიბის დიამეტრზე ცოტა უფრო განივრად. შემდეგ ცომის საგლინველაზე გადაახვიეთ და ისე გადაიტანეთ საცხობ ყალიბში.

[2] ცომი თანაბრად გაანაწილეთ ყალიბის ძირსა და კედლებზე;

[3] ცომს გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და ზემოდან მოაყარეთ მშრალი მუხუდო, ცერცვი, ლობიო, ბრინჯი ან სპის. აცხვეთ 10-15 წუთი.

[4] მოაცალეთ ქაღალდი და მარცვლეული. ჩაასხით გულსართი და განაგრძეთ ცხობა.

------------------

გულსართი:

      გაწურეთ რძე წმინდა საწურში; შემდეგ, რძე და დარიჩინის ჩხირი პატარა ქვაბით დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. დაუწიეთ ცეცხლს, დააფარეთ და ადუღეთ 15 წუთი.

      ცალკე ათქვიფეთ კვერცხის გულები, შაქარი და სიმინდის სახამებელი.

      თანდათან დაუმატეთ რძეს, ცეცხლს დაუწიეთ და ხის კოვზით კარგად ურიეთ გასქელებამდე. გადმოდგით ცეცხლიდან და შეურიერთ კარაქი და დადგით გასაციებლდ.

      მოხარშული კრემი მომზდებულ ტარტის ცომზე დაასხით, მოაყარეთ ჟოლო. აცხვეთ კიდევ 15 წუთი. სუფრაზე უნდა მიიტანოთ თბილი.

გემრიელად მიირთვით მოხარშულკრემიანი ჟოლოს ტარტი!

► 6-8 ულუფა;

► მომზადების დრო: 30 წუთ + 1 საათი გასაციებლად;

► ცხობა: 30 წუთი

ტეგები: Qwellynaria, კრემი, ნამცხვარი, ჟოლო, რეცეპტი, ტარტი, ხილი

ნახვა: 9072

ღონისძიებები

ბლოგ პოსტები

ვისაც პოეზია უყვარს

გამოაქვეყნა დავით ბილიხოძე_მ.
თარიღი: ივლისი 3, 2025.
საათი: 12:30pm 0 კომენტარი

ვწვალობ მამაო, აღარ ძალმიძს სულის ნათება, ჩვენთან სამყარო მახინჯია, კუპრივით ბნელი, მტვრიან მიწაზე იმედების მოკალათებას, ვეღარ ვცდილობ და სამართალსაც ყოველდღე ვწყევლი, ვწვალობ მამაო, სტრიქონებით გესაუბრები, აღსარებაა ყველა ლექსი, - ჩემი განვლილის, პოეზია კი მხრებზე მადგას, როგორც უღელი და არ სუსტდება, მოყვასისთვის ხელი გაწვდილი, ვწვალობ მამაო, წვალებაა თვითონ ცხოვრებაც, ბრძოლის ველია, გავიტანო კბილებით უნდა, მაგრამ ბალღამი ქურდია და სულში მოძვრება რა მეშველება, იმედებიც თუ გამიხუნდა?…

გაგრძელება

Valhalla Rising Strategy Guide – Dominate the Norse Realms

გამოაქვეყნა Karmasaylor_მ.
თარიღი: ივნისი 27, 2025.
საათი: 6:00am 0 კომენტარი

 Lionheart Studio, deeply inspired by Norse mythology. Set across the realms of Midgard, Jotunheim, Niflheim, and Alfheim, players are immersed in breathtaking landscapes, cinematic storytelling, and visceral combat. However, to thrive in the world of Odin, you'll need more than good looks and brute strength—you'll need solid strategies. 

1. Choose the Right Class for Your Playstyle

At launch, Odin: Valhalla Rising features four primary classes: Warrior, Sorceress, Rogue, and…

გაგრძელება

დამეხმარეთ გთხოვთ🖤

გამოაქვეყნა nino bubulashvili_მ.
თარიღი: ივნისი 20, 2025.
საათი: 11:26pm 0 კომენტარი

გამარჯობა❤ძალიან გთხოვთ როგორც დედა და როგორც ქალი,ამ მდგომარეობიდან ამოსვლაში დამეხმაროთ♥️️

სულ ვცდილობთ ვიშრომოთ მე და ჩემმა მეუღლემ, არდავნებდეთ, მაგრამ დავიღალე!ვეღარ აუდივართ,ძალიან ბევრ ხარჯს, ბავშვების ჭამა,ცუდათ ყოფნა,თითოეულ ვიზიტზე მასაჟს თანხა უნდა,გამოვიფიტეთ ყველაფრისგან,პატარაც გამიცივდა და წამლებში წავიდა იმ 600ლარის ხელფასის ნაწილი,სოციალური კი დავინიშნეთ მაგრამ ივლისამდე ვერ ვიღებთ,აღარც მაღაროზე გამოიძახეს ჯერ და იმ 60პროცენტსაც აღარ უხდიან😔 ბოლო პერიოდში ხალხი როარა…

გაგრძელება

Lamine Yamal

გამოაქვეყნა EFTcheat_მ.
თარიღი: ივნისი 6, 2025.
საათი: 3:30am 0 კომენტარი

In the world of soccer, wherever expertise frequently emerges within the unlikeliest of places, Lamine Yamal stands out for a beacon of prodigious talent and boundless opportunity. The young star has captured the imagination of enthusiasts and pundits alike, with performances that defy his many years. At just 16 a long time aged, Yamal is currently earning waves inside the sport—a testament to his incredible skill and devotion.



Early Lifetime and Background…



გაგრძელება

Qwelly World

free counters