რა ლამაზიი დღეაა ♪♫ რა ნათელი მზეაა ♪♪♫ იმიტოომ როომ დღეეს .... დაბადებიის დღეაა ♫♫♪

ვისიი???

ვისი და ჩვენი ადმინი კახასი

ჰოდა, QwellyNariA_ც ულოცავს დაბადების დღეს...

და რითი მიულოცავს თუ არა ძალიან, ძალიან გემრიელი ტორტით ☺☺☺

Happy Birthday To You Kakha

 

შემადგენლობა:

ბისკვიტი:

  1. 3 ჭიქა ფქვილი
  2. 1 ს/კ გამაფხვიერებელი
  3. ½  ჩ/კ მარილი
  4. 1 ჭიქა კეფირი
  5. 2 ჩ/კ  გახეხილი ლიმონის ცედრა
  6. 1 ½ ჩ/კ ვანილის ექსტრაქტი
  7. 1 ჭიქა კარაქი (ოთახის ტემპერატურის)
  8. 2 ჭიქა შაქარი
  9. 3 დიდი კვერცხი
  10. 2 ცალი კვერცხის გული

 

შიგთავსი:

  1. 3 ჭიქა მოცვი
  2. 1 ს/კ ლიმონის წვენი
  3. 1/3 ჭიქა შაქარი
  4. 1 ½ ს/კ ლიმონის ცედრა (გახეხილი)
  5. 2 ს/კ წყალი
  6. 5 ს/კ სიმინდის ფქვილი

 

კრემი:

  1. 12 უნცია ნაღები (ოთახის ტემპერატურის)
  2. 10 ს/კ კარაქი (ოთახის ტემპერატურის)
  3. 1 ს/კ ვანილის ექსტრაქტი
  4. 2 ½ საკონდიტრო შაქარი

 

მოსართავად:

  1. 2 ჭიქა ჟოლო
  2. 2 ჭიქა მოცვი

 

მომზადება:

ბისკვიტი:

გააცხელეთ ღუმელი 176 გრადუსზე, საცხობს წაუსვით ცხიმი, დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, ქაღალდსაც წაუსვით ცხიმი და მოაყარეთ ფქვილი.
დიდ თასში ჩაყარეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი, მარილი და კარგად აურიეთ. ცალკე თასში აურიეთ კეფირი, ლიმონის ცედრა და ვანილი.

კარაქი და შაქარი აურიეთ მიქსეერით, ათქვიფეთ დაახლოებით 5 წუთი, სანამ არ მიიღებთ მსუბუქ, ჰაეროვან მასას. თითო-თითოდ დაამატეთ 3 კვერცი და 2 კვერცხი გული, ფრთხილად ათქვიფეთ მიქსერით (დაბალ სიჩქარეზე) .

ეს ორი მასა შეურიეთ ერთმანეთს და ათქვიფეთ მიქსერით, სანამ არ მიიღებთ ერთგვაროვან მასას.

მზა მასა ჩაასხით საცხობში და აცხვეთ 35 წუთის განმავლობაში, ნამცხვარმა უნდა გახდეს ოქროსფერი. შემდეგ ამოიღეთ საცხობიდან, მოაცალეთ პერგამენტის ქაღალდი და გააციეთ.
ფენები გამოაცხვეთ საშუალო ზომის.

 

გულსართი:

მოცვი, ლიმონის ცედრა, შაქარი და ლიმონის წვენი დადგით ცეცხლზე და აადუღეთ, ადუღების შემდეგ დაუწიეთ ცეცხლს და გააჩერეთ კიდევ 15 წუთით, ურიეთ ხშირად.

ჭიქაში აურიეთ წყალი და სიმინდის ფქვილი და ჩაასხით მოცვის ნარევში, აუწიეთ ცეცხლს და ადუღეთ 1 წუთი. შემდეგ გადმოდგით ცეცხლიდან და გააციეთ.

 

კრემი:

ნაღები, კარაქი და ვანილი ათქვიფეთ მიქსერით, დაამატეთ შაქარი და განაგრძეთ ათქვეფა, სანამ ბოლომდე არ შეერევა.

 

და ბოლოს...

ტორტის ფენებს წაუსვით გულსართის მასა, შემდეგ კრემი და მორთეთ მოცვითა და ჟოლოთი.

 

ტეგები: cake, qwelly, qwellynaria, recipe, რეცეპტი, ტორტი

ნახვა: 1105

გამოხმაურებები!

მეც უერთდები მილოცვას კიდევ ერთხელ! :) რა გემრიელად გამოიყურებაა ეს ტორტიიი ♥ ♥ ♥ 

http://www.qwelly.com/group/qwellynaria/forum/topics/bananis-koqteili  კახ, აი ეს შენთვის მოვამზადე მიაყოლე :D :D 

ჩემი საჩუქარი არ მოგეწონა? :-( :-( :D :D

Kakha_მ თქვა:

ძალიან ლამაზი და გემრიელი საჩუქარია  მადლობა Qwellynar_ს!!  ასეთი საჩუქარი ექსკლუზივია და ჯერ არავის მიუღია პრიმუსსაც კი :D :D  მადლობა Keti 

ვიცოდი რომ გაგიხარდებოდა :-D :-D

Kakha_მ თქვა:

 Brolika შენი საჩუქარი ისეთია რომ შესაფასებლად სიტყვები არ მყოფნის (ვერ მოვიფიქრე) :PP

Brolika Qiqava_მ თქვა:

ჩემი საჩუქარი არ მოგეწონა? :-( :-( :D :D

Kakha_მ თქვა:

ძალიან ლამაზი და გემრიელი საჩუქარია  მადლობა Qwellynar_ს!!  ასეთი საჩუქარი ექსკლუზივია და ჯერ არავის მიუღია პრიმუსსაც კი :D :D  მადლობა Keti 

კარაქს თუ მცენარეული კარაქით ჩავანაცვლებთ, შეგვიძლია მარხვაშიც ვეწვიოთ იუბილარს ამ ტორტით! :D 

რა ტორტი მოუჯმოტია !?

RSS

ღონისძიებები

ბლოგ პოსტები

ქალთა უფლებები, პრეზენტაცია

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 8:13pm 0 კომენტარი

ფიროსმანი, კრწანისი

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

ნიკოლოზ (ნიკო) ფიროსმანაშვილი

ქეთევან პოპიაშვილი

ჯგუფი 1

 ნიკო ფიროსმანაშვილის მხატვრული მეთოდი

კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია

ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი…

გაგრძელება

პიკასო, გერნიკა

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

კოლოქვიუმი

პიკასო

ქეთევან პოპიაშვილი

ჯგუფი 1

პიკასო

კურსის ხელმძღვანელი: გიორგი ხოშტარია

ილიას სახელმწიფო უნივერსიტეტი

თბილისი 2023…

გაგრძელება

მაიკლ მურის ფარენჰეიტი 9/11

გამოაქვეყნა Ketevan_მ.
თარიღი: ივლისი 18, 2025.
საათი: 7:00pm 0 კომენტარი

შუალედური წერა

მაიკლ მურის ფარენჰეიტი 9/11

ომი და თანამედროვე საზოგადოება

ქეთევან პოპიაშვილი…

გაგრძელება

Qwelly World

free counters